Blog

Werken met klei

Eindelijk paasvakantie dus gingen we gisteren ‘werken met klei’ en hebben we een setje van A-Clay getest met onze 4-jarige kerel. We gingen aan de slag met de mooie basisset ‘A-Clay set met 8 kleuren’: Paars, wit, groen, rood, oranje, blauw, roze, en Mathis zijn ‘liefste kleur’ nl. geel. Deze set bevat 8 hersluitbare kunststof bakjes met in ieder bakje 20 gram a-clay.

werken met klei

 

Dit is een nieuwe soort klei, die nog niet in vele winkels te koop is. Het is een zachte klei, die ook erg licht aanvoelt. De klei is niet giftig, plakt en kleeft niet aan de handen of kleding, brokkelt niet af en kan je laten drogen aan de lucht … ideaal knutselmateriaal dus!

We hebben ons helemaal uitgeleefd: ‘bolleke’ en ‘sausisjes’ rollen, ‘platte pannenkoeken’ maken, kleuren mengen en gekke creaties maken. De klei verwerkt zo eenvoudig dat er de mooiste dingen mee te maken zijn.

De droogtijd varieert afhankelijk van de dikte van a-Clay. Dit kan één tot drie dagen zijn. Als de klei droog is, wordt het een soort harde mouche die mooi op zijn plaats blijft.

Je kan a-Clay ook in combinatie gebruiken met andere versieringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knopen, wiebeloogjes, parels en glitterende vormpjes. Je hoeft er zelfs geen lijm voor te gebruiken. Je duwt de versieringen in de klei en ze blijven in de gelmassa van de klei kleven.

Met een beetje hulp van de mama (en een beetje spieken op het bijgeleverde ideeënboekje) hebben we deze SLAK gemaakt…leuk he!

werken met klei - slak WP_20160330_14_55_37_Pro

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.