Blog

ExMocise ‘gezonde kaartspellen’

HET VERHAAL EXMOCISE®
Gebrek aan lichaamsbeweging resulteert in fysieke, mentale en emotionele immobiliteit. Pasgeborenen hebben 230 miljoen stappen, 4 keer de wereld rond, vóór hen liggen. Daarvoor moeten zij in alle opzichten flexibel blijven. Morgen nog meer dan vandaag. Een zorgelijk feit is echter dat uit tal van studies blijkt dat de huidige kinderen (en ouders) deze ambitie missen. Het was voor enkele Duitse specialisten aanleiding om ExMocise® te ontwikkelen. Een dagelijks in te zetten kaartspel ter stimulering van de gezondheid van kinderen.

Breng bewegen in beweging
ExMocise® zijn ‘gezonde kaartspellen’ waarmee kinderen een gezond lichaam kunnen houden of krijgen door het stimuleren van dagelijkse beweging. De spellen zijn voor ouders, begeleiders, leraren en therapeuten een instrument om ze hierbij te helpen. Ze maken kinderen op een speelse manier bewust van hun gezondheid, hun conditie en het belang van controle over spieren. De kaarten zijn door duidelijke fotografie snel en makkelijk te begrijpen en geven aandacht aan een specifiek aandachtsgebied binnen het jonge lichaam.

Er zijn nu zes spellen:
Het kleine Adem spel
Het kleine Motoriek spel
Het kleine Rug spel
Het kleine Voet spel
Het Senso Motoriekspel
Het kleine Balspel

Het Doel
De actiekaarten visualiseren gezondheidsoefeningen en spelletjes en laat ruimte aan de kinderen voor eigen interpretatie. ExMocise® brengt nieuwe cognitieve ervaringen voor zenuwen en de hersenen. De oefeningen stimuleren spierkracht in belangrijke maar minder gebruikte spieren en stimuleren de algehele lichaamsbeheersing. Controle over belangrijke functies van hun eigen lichaam zal helpen bij een gevoel van eigenwaarde en vertrouwen. Het doel op lange termijn; meer bewegen, grotere eigen verantwoordelijkheid, een hoger gezondheidsbewustzijn en meer zelfvertrouwen.

Onze Missie
De verschillende ExMocise® spellen zijn in samenwerking met deskundigen ontwikkeld in Duitsland. Op korte termijn volgt binnen de ‘beweging-reeks’ nog ‘Het kleine balspel’ en wordt er hard gewerkt aan een ‘mentale-reeks’ die o.a. zal gaan over geluk, ‘anger management’ en weerbaarheid. Onze motto is duidelijk: In dit tablettijdperk moeten families en instellingen extra energie steken in het op jonge leeftijd stimuleren van beweging en mentaal bewustzijn ter behoudt of ontwikkeling van een gezond lichaam en geest.

Toepassing
De spellen combineren speelplezier met beweging en oefening. Elk spel bevat 32 speelkaarten waarop 8 dieren steeds 4 oefeningen tonen. Monster Mo is de spelleider. Alle spellen kunnen alleen, met z’n tweeën of in een groep gespeeld worden. De speelduur hangt van het type spel (10 varianten) en het aantal ingezette kaarten. De moeilijkheidsgraad van de oefening wordt met diersymbolen aangegeven, zo kan leeftijdsgebonden gespeeld en ambitie gestimuleerd worden. Kaarten uit verschillende spellen kunnen gecombineerd worden.

ExMociseexmocise-het-kleine-ademspel_800x600_BGresize

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.