Käthe Kruse

‘De hand volgt het hart’ is al meer dan 100 jaar het motto van het merk Käthe Kruse. Ze maken poppen en speelgoed die bij groot en klein erg in de smaak vallen. Alle spulletjes worden met zeer grote zorg gemaakt van weloverwogen, kindvriendelijk materiaal.
Käthe Kruse werd geboren in het jaar 1883. Ze leerde op 19 jarige leeftijd Beeldhouwer Max Kruse kennen en kregen 5 kinderen. Käthe Kruse begon in 1910 met haar bedrijf in Berlijn. Ze gebruikte de werkplaats van haar man de beroemde beeldhouwer Max Kruse. Käthe Kruse wilde eigenlijk eerst alleen poppen maken voor haar kinderen. Ze kreeg een uitnodiging om mee te doen aan een poppentoonstelling.
Ze besloot hiervoor een serie poppen te maken. Haar stoffen poppen met de hand gemaakt kregen op de tentoonstelling veel belangstelling en
haar bedrijf begon te groeien. In 1956 nam haar dochter Hanne en haar echtgenoot Heinz Adler het bedrijf over.
Het Käthe Kruse bedrijf is tot op heden nog steeds in Donauwörth gevestigd, maar is geen familiebedrijf meer van de Kruse’s.
In 1991 is het bedrijf in andere handen gekomen, van de Familie Christenson en er worden nog steeds ‘Käthe Kruse poppen geproduceerd.
In 1968 op 84 jarige leeftijd stierf Käthe. De naam Käthe Kruse zal door haar poppen nog generaties lang in herinnering blijven.

Alle 4 resultaten